divendres, 27 de març del 2009

Xarxes d'estudiants



Julie Coudry, presidenta de la Confederació d`Estudiants de França, posa davant els mitjans de comunicació a París.Foto: efe

  • Els instituts i les universitats també són àmbits de participació en els quals pots prendre part d'una forma més institucional (implicant-te en l'elecció dels òrgans de govern, per exemple), o bé per mitjà d'associacions i sindicats estudiantils.
  • En el primer cas, si ets estudiant de secundària, tens l'opció de presentar-te de delegat del teu grup o de participar en els consells escolars, bé votant, bé proposant una candidatura. El consell escolar és el màxim òrgan de govern i gestió del centre i hi participen tots els sectors implicats en el funcionament –professors, estudiants, pares i mares, administració...– mitjançant els seus representants.
  • A les universitats, l'alumnat també teniu presència als claustres universitaris (màxims òrgans de representació de la comunitat universitària), a banda de la participació en òrgans com ara els consells o les comissions d'estudiants.
  • D'una altra banda, a la gran majoria de centres universitaris trobaràs sindicats i associacions de molts tipus (de representació dels estudiants, culturals, solidàries...) amb les quals et pots implicar. Molts centres universitaris també tenen programes o espais de voluntariat i solidaritat.

I made this widget at MyFlashFetish.com.

MUSICA ELROC


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com

XARXAJOVE TV