divendres, 13 de març del 2009

Un grup d'estudiants torna a protestar al carrer contra Bolonya


Milers d’estudiants es van manifestar ahir a diversos punts del Principat per protestar contra l’aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) o Pla Bolonya. Va ser la culminació d’un seguit d’actes de protesta celebrats aquests mesos.

Milers d'estudiants i alguns professors i administratius de la universitat es manifestaren ahir a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, i altres punts de territori en rebuig a la nova reforma del sistema educatiu universitari, que s'ha d'acabar d'implementar el curs que ve. El seguiment de la vaga, convocada per la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) no va ser unànime, ja que a moltes facultats les classes es van fer amb normalitat.
La jornada d’ahir és la darrera d’un seguit de protestes encapçalades per un col·lectiu d’universitaris mobilitzats. En els darrers mesos, han impulsat tancades a les universitats catalanes -una de les quals, la de la UB, ja fa quatre mesos que dura-, actes públics, actes simbòlics i també consultes populars sobre la conveniència d’aturar la implantació de Bolonya.

Referèndums
Aquests referèndums, fets per iniciativa d’alguns col·lectius i assemblees estudiantils, no són vinculants i se celebraren amb la voluntat d’encetar un debat públic. Els estudiants de la UAB, de la UB i de la UPF votaren majoritàriament a favor de la paralització del procés d'aplicació de l'Espai Europeu Superior d'Ensenyament (EEES).
Tres-cents nous Graus
La jornada de vaga va tenir lloc un dia després que el conseller d'Universitats, Josep Huguet, anunciés que el proper curs les universitats catalanes oferiran 300 nous graus, que se sumen als 31 adaptats a l'EEES que ja s'imparteixen actualment. A més, s'aprovaran 71 nous màsters que s'han d'afegir als 377 que s'ofereixen actualment.

Protestes en marxa
Un estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, Tomàs Sayes, militant del sindicat SEPC, ja fa dinou dies que està instal·lat a l'Edifici d'Estudiants de la UAB en vaga de fam, i diu que no l'aturarà fins que no es derogui l'aplicació del procés de Bolonya. D'altra banda, arran de les protestes d'ahir, avui un centenar d'estudiants continuen tancats a l'edifici Roger de Llúria de la universitat Pompeu Fabra. S'hi volen quedar fins dilluns i fer-hi assemblees amb estudiants, professors i personal d'administració i serveis.

Més informació
Bloc especial sobre Bolonya, amb documents crítics i altraes informacions, fet per diversos col·lectius d'estudiants

I made this widget at MyFlashFetish.com.

MUSICA ELROC


VideoPlaylist
I made this video playlist at myflashfetish.com

XARXAJOVE TV